Kylppärissäni haisee tupakka. Havainto on eilinen, mutta ilmeisesti jossain määrin jatkuva: ensin kotiintullessani haistoin vain vienon käryn, ja ajattelin vanhan pakastimen osoittavan mieltään tulisissa merkeissä. Se kuitenkin hurisi aivan kuin ennenkin, ei siis kovin tasaisesti mutta aina yhtä luotettavasti. Tietokonekaan ei osoittanut liekehtimisen tai muunkaltaisen savuntuotannon merkkejä, kuten eivät muutkaan kodinkoneet. Vastaus löytyi, tai oli ja on edelleenkin aistittavissa wc/kylpyhuone-kompleksissani.

Tietääkseni en ole itseltäni salaa koskaan polttanut, joten syyttävä sormi kohdistuu johonkuhun talomme nikotiininhimoisista asukeista, joka vetää happensa raikkaasta ilmasta köhien läpi tervankuorruttamien keuhkorakkuloidensa. Oma valinta, en haluaisi isommin syyllistää - tupakointi vaan on asia, jota en koskaan ole oikein ymmärtänyt. Pitäisi kai joskus kokeilla, vaan enpä uskalla kun kuitenkin jäisin heti koukkuun. Mutta tuommoinen sisä- tai  juuri ilmastoinnin sisäänottoaukon edessä röyhyttely ilmeisesti kulkeutuu putkien ja röörien kautta muihinkin asuntoihin. Me not like.

Voi toki olla, että tuoksu tulee jostain niistä juuri remontin alla olevista kylpyhuoneista. Jos nykyaikana rakennusteknologiset ratkaisut vaikka edellyttävät vanhan kylppärikalustuksen hävittämistä purkamisen sijaan polttamalla, tai jos laattojen saumaamiseen käytetään liekinheitintä ja erinäisten kasvien lehdistä valmistettua massaa, jolla muun muassa jääkiekkopiirien huhutaan toppaavan ylähuulensa. Haisteleehan jotkut toki liimaa ja liuottimiakin päihtymistarkoituksessa, miksei siis päihteitä ja nautintoaineita voisi vastavuoroisesti käyttää hyötytarkoitukseen esimerkiksi juuri rakennusbisneksessä?

Pitää varmaan vaan tuulettaa ahkerammin.